Kun mie ekan kerran muutin omilleni, mie aattelin et nyt mie saan vihdoin hankkia sellaisen lemmikin kuin ite haluan ilman et kukaan alkaa urputtamaan siitä et se haisis tjsp.

Mut sit tuli se ongelma... et mikä lemmikki?

Ku enhän mie oo mikään kovin ahkera.. pikemminkin laiska. En jaksais olla säntäämäs pihalle koiran kanssa silloin ku sillä on hätä... mie tykkään käydä ulkona kun MULLA on sinne asiaa.... -_________-

Koira oli siis selvä ei.

No entäs kissa sit? Ei tarttis käyttää ulkona, sitä ei haittais vaikka olisinkin päivät koilussa.... Ei siinä, mut sehän terrorisois koko asunnon sillä välin vain näyttääkseen mieltä... enkä ala kattoon ku se oksentaa karvapalloja keskellä yötä.

Eli ei.

Mie tarttin jonkun lemmikin, joka pärjäisi, sanotaanko viikonlopun yksin. Joka ei kuolis jos en huomiois sitä 24/7 (kani!!!) ja josta kuitenkin olisi seuraa mulle. Olenhan sentään köyhä opiskelija, ei mulla ole koko ajan aikaa.

....No miten ois hamsteri?

Se on yö eläin, joten se ei ees huomaa ku oon päivät koulussa. Se pärjää viikonlopun yksin jos sille jättää tarpeeksi ruokaa ja vaihtaa veden ennen lähtöä. Ja se on periaatteessa ERAKKO!

Siis ihan täydellistä!

 

Olisiko ollut sitten helmi-maaliskuun paikkeilla, kun mie vihdoin ja viimein hankin hamsterin. Kultahamsteri tyttö. Se oli niin pieni ja söpö kun toin sen kotiin. Annoin sille nimen Emmi, kun mikään muu mitä ehdottelin itselleni ei jotenkin vain kelvannut.

Emmi on syntynyt tammikuun (?) paikkeilla. En nyt tähän hätään osaa sanoa tarkkaa päivää. Tänä koko aikana mitä Emmi on minulla ollut, olen saanut huomata kuinka herttainen pikku karvapallo se on. <3

Se ei pure ellei kädet haise ruualle, ja aina kun käden laskee sen häkkiin, se tulee istumaan siihen kuin se olisi hissi. Toisinaan jopa alkaa kiikkua käsivartta pitkin.

 

Emmistä on kasvanut kunnon hamsteri. <3 Minun löllykkäni.

Jossain vaiheessa, aloin unelmoida toisesta hamsterista.. Halusin tälläkertaa pojan.

Mietin, haluaisinko tehdä poikasia, ja ajatus kutkutti.... Kuitenkin osa minusta kammoksui ajatusta, joten jätän sellaiset asiat mahdollisesti myöhemmälle ajankohdalle.

Halusin kuitenkin välttämättä poika hamsterin, ja kuinka ollakkaan löysin täydellisen ilmoituksen... 

14.07.-11 syntynyt talvikko poika. Kyllä, hankin kääppärin.

Annoin pikkuisele nimeksi Duran, ja ei! Nimi ei tule siitä biisistä, eikä siitä bändistä!

Duran on nyt ollut luonani sellaiset kaksi viikkoa ja olen tullut huomanneeksi kuinka kovasti sen luonne eroaa Emmistä.

Kun Emmi tuli ekaa kertaa kotiin, se vältteli kättäni aina kun laitoin käteni sen häkkiin... Kesti kauan ennen kuin uskalsin ottaa Emmin syliin ilman että pelkäsin itse. Ja nyt siitä on tullut unelma! <3

Duran taas....kun aluksi laitoin käteni sen häkkiin, se tuli heti nuuskimaan ja nuolemaan sitä. Voitte uskoa, että oli ihmeissäni. (Mitä täällä tapahtuuuuuu???!!)

Luulin tietenkin että tämähän on hyvä merkki... en voinut olla enemmän väärässä..

Nykyään aina kun Duran pääsee käteni lähelle se alkaa purra. Toissa päivänä se viimein puri käteni verille... Yritän opettaa sitä etten ole ruoka ja että ei saa purra (puhaltamalla Duranin kasvoille pienesti joka kerta kun se puree), mutta kyllä se masentaa kun eka hamsteri oli aivan erinlainen...

Se ei kuitenkaan tarkoita ettenkö pitäisi uudesta vauvastani! Duran on niin söpö pienine mustine nappisilmineen, ja se ihan selvästi luulee olevansa joko apina tai tarzan...

Aina kun pussin rapina kuuluu, Duran tulee häkin oven lähelle ja alkaa kiikkumaan odottaen että annan kaltereiden välistä auringonkukan siemeniä. Posket pullollaan se sitten tyhjentää ne omaan mökkiinsä.

Emmi ei harrasta tätä. Se ei syö juuri mitään kädestä vaan hamstraa ruuan kupista.

Molemmat ovat persoonallisia veijareita, ja toivon antavani niille hyvän kodin ja elämän.

Joka tapauksessa, halusin tehdä näille pienille palloille oman blogin, johon kirjoittelen heidän kommelluksia, latailen kuvia ja kerron omia kokemuksiani hamstereiden omistajana olosta.

Olen vielä täysin uusi näissä asioissa, joten älkää ottako kaikkea mitä sanon tosissaan. (Tulipa pitkä eka merkintä) Löllykkä ja Piraija kiittävät.